Släktmöte i Malexander den 9/9 2023

Vi försöker att sprida våra träffar så att det ska bli någon rättvisa i vilka som måste åka långt till mötena och vilka som har nära. Denna gång blir det lätt för alla er som bor i Östergötland. Även medlemmar i Stockholm, runt Mälaren och i norra Småland får relativt korta resor.
MEN ALLA ÄR NATURLIKTVIS LIKA VÄLKOMNA!
Malexander är en kyrkby i Boxholms kommun, vackert belägen vid sjön Sommens norra strand och här är knappt 100 personer bosatta permanent. Under sommarhalvåret växer byn med det mångdubbla – alltså en utpräglad semesterort med många fritidsboende i byn och på den stora campingplatsen som är öppen året runt. Se malexandercamping.se

Program

– Kl. 10.00 Samling på ”torget” i Malexander. Introduktion till dagen. Kaffe.
– Kl. 10.30 Hembygdsföreningen berättar om bygden och vi besöker gården Södra Sand som är ett friluftsmuseum i all enkelhet, besök i kyrkan om tid finnes.
– Kl. 12.00 Lunch på Svärdshuset (innehavarna heter Svärd, de driver även hotellet).
– Kl. 13.00 Avfärd med en av de få vedeldade ångbåtar som finns i landet. Boxholm II, är namnet, och hon har bogserat timmer på sjön Sommen från 1904 till 1966, då den byggdes om till ren passagerarbåt. Se vidare www.boxholm2.com. Under färd – information om sjön och miljöarbetet som pågår för att bl.a. stärka sjöns relikter, röding o insjööring. För många är detta ett ypperligt tillfälle att besöka en ”bortglömd” del av vårt vackra land.
Tid på båten för småsamtal, musikunderhållning av släktingar och kanske någon annan aktivitet ombord. Det är fritt fram för egna initiativ!
– Kl.15.30 åter Malexander och avslutning. För de som önskar kan det nog bli en liten kaffetår innan alla återvänder hem.

Vill man stanna kvar och övernatta finns Svea Hotell i Malexander. De har fem rum och nås på telefon 0709-999 529 eller e-post: kontakt@makarnasvard.se. Hemsida www.makarnasvard.se

Våra värdar, Hans och Ulla Carlander, hälsar oss välkomna och vill verkligen betona att en färd med Boxholm II är något helt unikt i vackra omgivningar.
Och har ni frågor som rör praktiska ting får ni gärna ringa till Hans: 070 322 67 26.

Denna dag får alla betala för mat och dryck. Föreningen står för övriga kostnader och tänker att det även är ett sätt att gynna det lokala kulturlivet där vi är.

Efteranmälan
Kan göras i mån av plats direkt till Hans Carlander 070 322 67 26