Inbjudan till regionalt släktmöte i Örebro 19/5 2018

Vi hälsar alla medlemmar, släkt och vänner varmt välkomna till det regionala släktmötet i Örebro lördagen den 19 maj 2018.
Vi vill gärna visa upp det bästa av vår stad och har sammanställt ett program, som du kan läsa mer om nedan. Där finns också information om hur du anmäler dig.
Vi tycker att det ska bli roligt att få träffa och lära känna så många som möjligt i föreningen.
                               Lena Linder           Tore Mellberg          Olle Linder

Örebro slott

Program

11.00 Svampen
Här blir det samling för alla. Det finns bra parkeringsplatser och vi tänker oss att vi under fikat delar in oss i färre bilar för vår vidare tur i Örebro.
Svampen är vattentornens vattentorn. Absolut en sevärdhet som är värd att
titta på – vacker form som var ett arkitektoniskt mästerverk då det restes i mitten av femtiotalet,
titta i – man tar hissen upp och kommer rakt ut i en fotoutställning om hur svampen byggdes
titta från – om vädret är klart har man en fantastisk utsikt över Örebro med omnejd.
I serveringen får var och en köpa sitt eget förmiddagsfika. Här finns både mackor och kakor, kanske finns det till och med Neptunusbakelser. Så alla kan välja vad man är sugen på. Vi får en egen lite avskild avdelning längre in i serveringen där vi kan träffas i lugn och ro.
12.30 Örebro slott
Vi får en egen guidad rundtur i slottet, med start inne på borggården. (Det kan vara kallt i skuggorna här, tänk på det när du klär dig).  Rundturen tar ungefär en timme. Örebro slott har fortfarande vissa spår från 1300-talet, men under årens lopp har det genomgått många förändringar. Det är i allra högsta grad ett levande slott, residens för landshövdingen och plats för turistbyrån. De stora salarna fungerar för diverse evenemang, det är verkligen ett öppet slott.
14.00 – 16.00 Naturens Hus
Det som tidigare var Örebros baksida är nu Örebros framsida. Naturens Hus står kvar som en del av de byggnader runt oljehamnen som låg här. Kommunens ekolog Mats Rosenberg har med varsam hand skapat en naturmiljö som är behaglig för rekreation och strövtåg.
Till Naturens hus vallfärdar många Örebroare för att äta lunch eller fika. Det ska vi också göra, men vi tar bilarna ut. Vi kommer att få lunchen serverad i ett enskilt rum, där vi kan få rå oss själva. Vi kommer även att få ett föredrag av någon av naturguiderna som ska berätta om omgivningarna och deras framväxt.

Här slutar vårt arrangemang. Vi hjälps åt att se till att alla får skjuts tillbaka till Svampen och sin egen bil, eller till resecentrum. För den som vill, kan man ta en härlig promenad till stans gamla soptipp, Venatippen, nu omskapad till vackert böljande landskap med betande kor och får med utsikt över Hjälmaren.

Priset för allt är 250 kronor och då ingår allt, utom förmiddagens fika.

Lena Linder sköter kassan. Det går att swisha pengar till henne (072 733 9595), det går att sätta in pengar på konto Nordea 3300 561118-1420 och det går att betala kontant när vi ses.

                                                                    +++++++++

Anmälan senast den 5 maj

Till Tore Mellberg, tore.mellberg@gmail.com, tel. 070 554 86 58 (samtal eller SMS). Du kan också skicka ett kort med dina uppgifter till hans adress Skoghallsvägen 12C, 719 40 Garphyttan.

I anmälan berättar du: Vem du är, vilka du anmäler, om någon har matallergi eller speciella preferenser, och hur ni kommer till Örebro (om man kommer med tåg eller buss fixar vi så att ni blir hämtade. Det är inga problem, avstånden är små).