Eleganten Einar – på webben

I höstas hade Liljewalchs en stor utställning om Hjelm-ättlingen Einar Jolin (1890-1976), som tillhör den carlsonska grenen.

Eleganten Einar är en tematisk utställning, där 1910- och 20-talets verk blandas med Jolins senare produktion. Där somliga klagat över ”yta” pekar man på stil och där andra sagt ”massproduktion” lyfter man fram en konstnär som aldrig tröttnade på att med färgen och linjernas raffinemang skapa sitt sofistikerade universum. Presentation av porträttören, stillebenmålaren och Stockholmsskildraren är en omvärdering och rekonstruktion av hans lekfulla elegans.

Hela 140 målningar visades, och du kan själv bläddra bland dem på Liljewalchs hemsida.

Olof Cronberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *